fredag den 12. oktober 2012

Yellowstone


Vi var på vejen. interstate igennem diverse stater som Maryland, Illinois, Pennsylvania og The Dakotas som jeg efter at have set formoder er de stater de kalder; The Great Planes. 
Endeløse syn af sletter der ligner en blanding af hvedemarker og en græsplæner. 
Ja vejene var lange og lige, så lange og lige at vores fødder måske blev en smule for tunge på speederen fra tid til anden. det kan ske for selv den bedste når der står 1300 miles tilbage på ens Gps og man kører alene på en 2 sporet Interstate. Det er dog derfor der er Highway Police, og de er ikke enige i at det er ok så kl 3 om natten blev vi trukket ind til siden efter at have været målt til at køre 85 i en 70 zone. (man skal gange med 1.6) 
da politimanden så at vi havde danske kørekort tror jeg han var uden viden om hvordan han skal udskrive bøden, go derfor efter at have kontrolleret at kortet er rigtigt, lod han os gå med en advarsel. Følgende sætning er Citeret direct ; Ok, this is what I'm gonna do. I´m gonna let you off with a warning, but i need you to slow down (pause, red) quite a bit, cause you were doing 85 in a 70 zone. 
hans timing var upåklagelig, og vi måtte kæmpe for ikke at skrige af grin, så han ville fortryde at lade os gå. 
Morgenen efter trak vi ind på en tankstation for at få fyldt op på det hele. 
Her lærte vi at i en Ford Crown Victoria skal man, SKAL MAN bruge sine nøgler for at komme i bagagerummet, så det er en meget god ide ikke at smække sine nøgler inde i rummet ligesom Jesper fik præsteret i sin morgenkoger. efter ca 40 min med sædeomrykning, forsøg på at lirke låsen op, mislykkedes forsøg på at låne knive på en tankstation og en tøjbøjle som eneste hjælp fik jesper med hans lange lemmer lige præcis fingrene i nøglerne gennem en sprække bag bagsædet. 

Yellowstone var lige om hjørnet. 
Da vi ankom, 36 timers kørsel efter, Blev vi mødt velkommen af en meget distræt og smilende kvinde i slut 40érne. utrolig hjælpsom men også ret forvirret. (vi finder senere ud af hun har boet 2 år i en skovgruppe oppe i nationalparken, så mon ikke der har været nogen svampe involveret ??)

Resten af dagen gik på at hygge rundt i West Yellowstone som er en lille by med indgang til parken lige få hundrede meter væk. byen lyser op og det virker meget kunstigt da man ikke ligefrem er i en by af Vegas størrelse og man kan se yderkanterne af byen næsten alle steder fra. 
Set byen fik vi dog ! 
Dagen efter kaldte National Parken. Et sted jeg kan anbefale alle at se, dog vil jeg sige at næste gang jeg skal dertil vil jeg efterlade bilen og tage den med rygsækken så jeg kan komme mere ind i "det vilde" aspekt af det. vi kørte langs store hovedveje og kiggede ud af vinduer som man gør i ree , givskud og lignende hjemme i danmark. 
det skal dog siges at en bison okse er rigelig stor oplevelse at passere på 1 meters afstand. 
I parken fik vi set Bisoner, Elge, og en enkelt Grizzly bjørn. 

Ja det er vist hvad der er at sige om Yellowstone i bil :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar