fredag den 12. oktober 2012

om profit


innovation er sjældent mødt med god vilje medmindre det har udsigt til profit i den nærmeste fremtid. 

vi mennesker er en sjov størrelse. vi har rykket os igennem evolutionen til et stadie der er som skabt til at leve i harmoni med kloden. vi ved alt om klodens udvikling og vores egen, vi har skabt energi systemer der kan trække uden at lægge spor på jorden efter deres fremstilling. vi har opnået en stor forståelse for hinanden. via forskning i hjerne aktiviteter er det bevist at vi fra vores indgang i denne jord er skabt med en unik evne til at absorbere vores medmenneskers følelser. 
vi har skabt internet der gør at vi kan holde vores venskaber på store afstande ved lige meget nemmere og hurtigere,  vi har skabt toge og fly der gør det muligt at se dem tættest på vores hjerter uanset afstanden på trods af vi ikke har oceaner af tid. vi bor i stakke ovenpå og ved siden af hinanden der indbyder nem indgang til storslået socialt samvær og vores mobil telefoner gør at vi kan komme i kontakt med hinanden i løbet af ganske få sekunder. 

på trods af alle disse gode egenskaber disse ting har, ser jeg en sørgelig tilstand i at vi distancere os selv mere og mere fra hinanden og mister vores fælles forståelse i individualismen. 
hvem og hvad en selv er, forestår højere end helheden af mennesket. vi nyder benefitterne af produktionen, her og nu. men vi tillader ikke os selv at kigge 5 minutter ud i fremtiden og øjne hvad disse nemme løsninger byder os i sidste ende. vi lader os ikke byrde med hvad der foregår bag kulisserne, så længe vi ikke drager profit af det. 
bag scenen er bag scenes. Vi har betalt for at se et show, det er andres problem hvad der bliver skabt af rod bag det røde tæppe så længe vi får værdi for vores penge.  
Konflikterne bliver den dag i dag løst på slagmarken i form af krigshærgede områder med magter der styrer slaget via computere eller kontore med folk der er gode til at skrive papirer i kringlede former. alt sammen udløst af et ønske om at profitere i sidste ende.  
at profitere økonomisk er et koncept vi mennesker har opfundet fordi det skulle gøre vores handels form nemmere, så købmand ej behøver mægle produkt til produkt for at nå det resultat han i sidste ende gerne ville. 
i dag er vi alle købmænd, mange bedre end sin nabo og altid ønskende om at være bedre og bedst.
vi måler vores succes i formen af alle de produkter vi har der er af større værdi end naboens, derved viser vi omverden at vores egenskab til at skabe profit er god og forhåbentligt bedre end dem vi viser produkterne frem til. 
vores ønske til at være succesfulde i denne retning er blevet så omfattende at en stor procentdel af mennesker afviger fra vores naturlige tilstande om empatisk forståelse og lukker ned for disse egenskaber, så de kan avle på vores tro på det gode i hinanden. 
den procentdel af mennesker ses i dag for at være i toppen af fødekæden og de er beskyttet af de love og regler samfundet har skabt fordi de forstår at finde smuthullerne, de omveje godtroende mennesker ikke tænkte på de lavede lovene. 
love og regler blev engang skabt for at holde ro og orden i tingene. så man havde en retningslinie for rigtigt og forkert, så man ikke havde noget af forholde sig til i forhold til størstedelen af befolkningens ønsker om fred. så der var visse emner der ikke var til at debatere sig ud af.
det er også nødvendigt, da vi ikke alle kan være ens og tænke ligedan rent moralsk så er der brug for retnings linier. dog vil jeg lige tillade mig at spørge kort ; hvad er fordelen i at loven er sandheden i forhold til fordelen i at sandheden er loven ? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar